Skip links

Lazer Epilasyon

Hizmetlerimiz

Lazer Epilasyon

Özlem Güzel Güzellik Merkezi Olarak Neler Yapıyoruz ?

İstenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak için en etkili yöntem lazer epilasyondur. Lazer epilasyon, 1997 yılında Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi FDA tarafından onaylanmış güvenli bir uygulamadır. Lazer epilasyon FDA onayı aldıktan sonra medikal estetik alanında yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Günümüzde istenmeyen tüylerle mücadelede en çok tercih edilen yöntem lazer epilasyondur.

Lazer Epilasyon Nasıl Etki Eder?

Lazer epilasyon istenmeyen tüyleri gidermek için konsantre ışık demeti (lazer) kullanan tıbbi bir prosedürdür. Lazer epilasyon selektif fototermoliz prensibiyle etki eder. 

Selektif Fototermoliz Prensibi: Lazer epilasyonda hedef klomofor melanin isimli renk pigmentidir. Melanin, selektif yani seçici olarak lazer ışınını absorbe eder. Absorbe edilen lazer ışını kıl folikülünde ısı enerjisine dönüşür. Bu ısı enerjisi sağlıklı dokulara ve hücrelere zarar vermeden hedeflenen kıl folikülünde hasar yaratır. Her seansta kıl folikülü bir miktar hasar görür ve ortalama 6-8 seans sonra bir daha kıl üretemeyecek şekilde hasara uğrar. Bu prensipten yola çıkarak lazer epilasyon, renk pigmenti melanin içermeyen beyaz kıllarda etkili olamaz.

Lazer epilasyonun etkisini iyi anlayabilmek için kıl döngüsü hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir. 

Kıl Döngüsü: Kıl uzama döngüsü üç evredir.

  • Anajen: Anajen evre kılların büyüme evresidir ve lazer epilasyon için hedef aşamadır.
  • Katajen: Kılın dinlenmeye geçiş evresidir. 1-2 hafta süren bu evrenin sonunda kıl büyümeyi durdurur.
  • Telojen: Kılın dinlenme evresidir, telojen evrede kıl kökten ayrılmıştır. Bu evreye denk gelen lazer epilasyon seanslarında kıllar hasar görse dahi kıl kökünde tahribat olmaz ve dolayısıyla lazer epilasyon etkili olmaz. 

Kıl evreleri ve kıl döngüsü iyi anlaşıldığında lazer epilasyon seansları arasında neden 6-8 haftalık bir süreye ihtiyaç olduğu daha iyi anlaşılır.